Menu

Dialoog als sleutel voor vitaliteit van verpleegkundigen 50+

Wat vinden verpleegkundigen zelf belangrijk als het gaat om hun vitaliteit en hun werk?

Inzetten op de vitaliteit van verpleegkundigen vermindert niet alleen de uitstroom en het personeelstekort, maar draagt ook bij aan het werkplezier en het loopbaanperspectief van de verpleegkundigen zelf. Wat kan de vitaliteit van verpleegkundigen van vijftig jaar en ouder blijvend versterken? In een verkennend onderzoek gingen verpleegkundigen hierover onderling en met HRM-functionarissen en directeuren in gesprek.

Verpleegkundigen missen vitaliteitsbeleid in hun organisatie dat bijvoorbeeld een betere balans tussen draagkracht en draaglast mogelijk maakt. Zij willen niet alleen meer maatwerk en flexibiliteit, maar zien ook graag meer mogelijkheden om hun expertise en ervaring in te zetten. Ook voor het verminderen van de werkdruk hebben zij vaak creatieve oplossingen. Verpleegkundigen benadrukken het belang hierover in gesprek te gaan en te blijven. De thema’s zijn uitgewerkt in de publicatie Samen werken aan vitaliteit.

Bekijk hier de publicatie ‘Samen werken aan vitaliteit

Het project is uitgevoerd binnen het project Vitale Verpleegkundigen 50+ met partners van Vitale Delta in de regio Rotterdam-Rijnmond.

 

Publicatiedatum:

error: Deze afbeelding kan niet worden gedownload