Menu

Verslag symposium Vitale Belangen

“Alle vooruitgang die met technologie in de zorg te behalen valt, hebben we hard nodig om onze bevolking ook in de toekomst gezond en vitaal te houden. Daarom is het uitermate belangrijk om snel te weten of innovaties werken of niet. Daar hebben we iedereen voor nodig: van onderzoekers tot zorgprofessionals en van bestuurders tot patiënten.”

Op donderdag 20 september 2018 liet Marleen Damen, de Leidse wethouder voor Zorg & Welzijn, geen twijfel bestaan over haar ambitie tijdens het symposium ‘Vitale Belangen’. Tijdens deze middag kwamen ruim 80 betrokkenen uit onderwijs, onderzoek, praktijk en beleid bij elkaar om te praten over vitaliteit in de Deltaregio Zuid-Holland.

Verschillende gastsprekers kwamen aan het woord en gaven hun visie op het onderwerp. Zo nam lector AnneLoes van Staa de aanwezigen mee in de leidende principes achter de unieke samenwerking: het ontwikkelen en ontwerpen van nieuwe toepassingen in een open omgeving en toegankelijk voor een breed publiek. Daarna was er aandacht voor de vier werkpakketten: Ondersteund vitaal, Fysiek vitaal, Sociaal vitaal en Zelf vitaal. Betrokken lectoren gingen in op de activiteiten die sinds de lancering in januari van dit jaar hebben plaatsgevonden. Daarna hield gastspreker en lector Erwin de Vlugt een pleidooi om technologische oplossingen veel vaker van meet af aan samen met patiënten en zorgprofessionals te ontwerpen en ontwikkelen. Na een pauze met een informatiemarkt ging Niels Chavannes, hoogleraar Huisartsgeneeskunde aan het LUMC, in op het National eHealth Living Lab (NeLL) waarvan hij een van de initiatiefnemers is.

De rest van de middag stond in het teken van workshops. Alle werkpakketten gingen in het tweede deel van het symposium in op specifieke voorbeelden. Geïnspireerd door alle verschillende praktijkvoorbeelden én door de aanmoediging in het slotwoord van wethouder Damen sloten de aanwezigen de middag informeel af met een drankje. Maar niet voordat zij op verzoek van AnneLoes van Staa een kruisje hadden gezet in hun agenda bij 11 april 2019. Dan is het volgende Vitale Delta-symposium.

Lees hier het verslag van het symposium

Symposium Vitale Belangen

Publicatiedatum:

error: Deze afbeelding kan niet worden gedownload