Menu

Leerboek ‘Armoede en Bestaansonzekerheid’

Beleid en sociaal-professionele aanpak

Werkpakket: Algemeen, Sociaal Vitaal

Armoede en bestaansonzekerheid bespreekt alle factoren die de kwaliteit van leven bepalen: financiën, gezondheid, wonen, (betaald) werk en opleiding.

Armoede is samen met bestaansonzekerheid en sociale ongelijkheid een complex vraagstuk. De aanpak ervan is een sociale, economisch en politieke uitdaging waar sociaal professionals een belangrijke rol in spelen. Deze uitgave biedt kennis en inzichten vanuit wetenschappelijke perspectieven en theoretische concepten voor duurzame armoedebestrijding. Het gaat het dieper in op verschillende domeinen, dimensies en interventies en bespreekt alle factoren die de kwaliteit van leven bepalen: financiën, gezondheid, wonen, (betaald) werk en opleiding. Aan de orde komt armoede in gezinnen, bij ouderen, dak- en thuislozen en vluchtelingen. Daarnaast is er aandacht armoede in steden en wijken, de rol van scholen, de (geestelijke) gezondheidszorg en de schuldhulpverlening. Met praktijkvoorbeelden en online studiemateriaal.

Het boek ‘Armoede en bestaansonzekerheid. Beleid en sociaal-professionele aanpak’ verschijnt, onder redactie van Toby Witte, rond januari 2021 bij uitgever Coutinho.

error: Deze afbeelding kan niet worden gedownload