Menu

Het versterken van de vitaliteit van zorgprofessionals

Resultaten van een onderzoek door studenten HRM in de minor Arbeid, Gezondheid en Welzijn

Werkpakket: Algemeen, Zelf Vitaal

Werken in de zorg is fysiek en mentaal zwaar. De coronacrisis laat zien hoe belangrijk en urgent het is dat zorgprofessionals vitaal aan het werk blijven en vroegtijdige uitval wordt voorkomen. In Vitale Delta doen we samen met zorgverleners en zorgwerkgevers onderzoek naar vitaliteit. Het onderzoek moet resultaten en producten opleveren waar het werkveld direct mee aan de slag kan. Ook studenten dragen hieraan bij.

In het kader van de minor Arbeid, Gezondheid en Welzijn aan Hogeschool Rotterdam hebben vier studenten van de opleiding Human Resource Management (HRM) in opdracht van Vitale Delta een onderzoek uitgevoerd van september 2020 tot en met januari 2021. Het project richtte zich op de vraag welke goed beoordeelde, onderbouwde of bewezen effectieve (eHealth) interventies aansluiten bij de behoefte van zorgprofessionals en beschikbaar en inzetbaar zijn voor het versterken van vitaliteit op het werk.

Benieuwd naar het onderzoek en de resultaten ervan? Bekijk het projectverslag Versterken van vitaliteit van zorgprofessionals

error: Deze afbeelding kan niet worden gedownload