Menu

Politieke partijen gaan stappen tellen

Bewegen is – zeker in deze tijd – van groot belang voor onze gezondheid. Politici hebben hierbij een voorbeeldfunctie vinden Hogeschool Rotterdam, De Haagse Hogeschool en Ambition by Sport Foundation. Zij hebben daarom Tweede Kamerleden uitgedaagd om in de komende weken, naar aanloop van de verkiezingen, hun stappen te gaan tellen. Inmiddels hebben kamerleden van al acht politieke partijen laten weten mee te doen en dit initiatief toe te juichen. Hun reactie: ‘Een goed initiatief!’ Zij gaan zowel in februari als in maart een week lang hun stappen tellen, en die met elkaar vergelijken. De uitkomsten worden in totaal en per partij bekendgemaakt: op 20 februari na de eerste week, en op 10 maart na de tweede week.

Geen woorden maar daden
De afgelopen weken hebben de Tweede Kamerleden meerdere publieke oproepen ontvangen om gezond gedrag en bewegen verder te stimuleren. En juist voor dit onderwerp gaat het niet alleen om woorden, maar om daden. Het is daarom heel mooi dat de politieke partijen laten zien bewegen serieus te nemen door deel te nemen aan dit initiatief. Zij gaan in februari en in maart een week lang hun stappen tellen. De resultaten worden per politieke partij weergegeven. De uitkomsten worden op 20 februari en op 10 maart bekend gemaakt, voorafgaand aan de verkiezingen op 17 maart 2021.

De helft van de bevolking beweegt te weinig
Bewegen verhoogt de kwaliteit van leven en vermindert de kans op veel chronische aandoeningen. Zeker aandoedingen die verbandhouden met overgewicht. Denk aan diabetes en hart- en vaatziekten. Vooral in deze tijd, nu mensen meer stilzitten vanwege de genomen maatregelen in het kader van COIVD-19, is bewegen van groot belang. Bewegen is daarnaast ook leuk, je voelt je beter als je fysiek actief bent geweest. Het hoeft daarbij niet te gaan om intensief sporten, maar ook om gewoon wandelen. Het is niet voor niets dat bewegen door onze overheid wordt gestimuleerd. Helaas beweegt meer dan de helft van onze bevolking te weinig. Daar is dus nog een wereld te winnen!

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers Hogeschool Rotterdam (lectoraat De Gezonde Wijk) en de Haagse Hogeschool (lectoraat Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving) maken deel uit van Vitale Delta, een groot samenwerkingsverband van hogescholen. Dit project is in samenwerking met Ambition by Sport Foundation (een stichting die zich richt op het bevorderen van gezonde leefstijl).

Bron: Hogeschool Rotterdam

Publicatiedatum:

error: Deze afbeelding kan niet worden gedownload