Menu

Petra Siemonsma nieuwe lector werkpakket 2

Met genoegen kunnen we melden dat het college van bestuur van Hogeschool Leiden dr. P. C. (Petra) Siemonsma heeft benoemd tot lector Eigen Regie bij Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg bij het Kenniscentrum VEER, met ingang van 1 februari 2022. Hiermee is Petra ook de vervanger van John Verhoef, die vanwege pensionering in maart, Hogeschool Leiden en Vitale Delta, gaat verlaten.

Siemonsma heeft als fysiotherapeut en bewegingswetenschapper ruime (inter)nationale ervaring in zorg en onderzoek. Ze promoveerde in 2012 aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (Cognitive Treatment of Illness Perceptions: a theory-driven approach to chronic low back pain rehabilitation).

Sinds 2016 is Petra verbonden aan de Hogeschool Leiden als senior onderzoeker en is ze docent bij de bachelor en masteropleiding fysiotherapie. Ze is gedetacheerd bij de Haagse Hogeschool en Basalt Revalidatie en doet daar actieonderzoek naar het gebruik van eHealth in de revalidatie en (in de transitie naar) thuis. Voorheen werkte ze onder meer in Duitsland als fysiotherapeut, in Engeland als onderzoeker en in Nederland als onderzoeker bij het UMCU, Reade revalidatie en TNO.

Binnen Vitale Delta zal Petra, samen met lector Sanne de Vries en de onderzoeksgroep, blijven werken aan de onderzoeksthema’s van werkpakket 2: Fysiek Vitaal.

Publicatiedatum:

error: Deze afbeelding kan niet worden gedownload