Menu

Lector AnneLoes van Staa wint Deltapremie

Trots, trots en nog eens trots. Anders kan AnneLoes van Staa haar gevoel niet omschrijven na het winnen van de Deltapremie van 500.000 euro. De lector Transities in Zorg van Kenniscentrum Zorginnovatie, Hogeschool Rotterdam leidt onder meer het onderzoeksprogramma Op Eigen Benen voor jongeren met chronische aandoeningen die de overgang maken naar de volwassenenzorg.

“Ik ben trots dat ik dit onderwerp op de kaart heb gezet”, zegt de lector, die de prijs in Amsterdam kreeg uitgereikt door minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. “We zijn de enigen in Nederland die hier onderzoek naar doen. Er was niemand op het idee gekomen de jongeren zelf te vragen waar ze tegenaan lopen in de zorg en waar zij behoefte aan hebben. Terwijl het om een heel grote groep gaat: 1,3 miljoen kinderen hebben een langdurige zorgbehoefte.”

De Deltapremie een initiatief van Regieorgaan SIA en Vereniging Hogescholen, is een erkenning voor de waardevolle bijdrage die lectoren met hun onderzoeksgroep leveren aan de samenleving. Naast AnneLoes won ook Mark Mobach (lector Facility Management) van de Hanzehogeschool Groningen de Deltaprijs.

Bron: Hogeschool Rotterdam

Publicatiedatum:

error: Deze afbeelding kan niet worden gedownload