Menu

Inspiratiesessie voor (toekomstige) zorgprofessionals met geldzorgen biedt waardevolle inzichten

De inspiratiesessie ‘(toekomstige) zorgprofessionals met geldzorgen’, georganiseerd door Vitale Delta, bracht diverse professionals, onderzoekers en beleidsmakers samen. De sessie was gericht op het verkennen van urgente en complexe vraagstukken rond financiële problemen onder (toekomstige) zorgprofessionals.

Catelijne Akkermans van Hogeschool Leiden besprak het belang van het agenderen van geldzorgen en geldstress, en benadrukte dat inkomsten uit arbeid een belangrijke manier is om uit armoede te komen, maar dat dit helaas niet altijd haalbaar is voor iedereen. Saskia Duijs, universitair docent aan het Amsterdam UMC, deelde een anekdote over de impact van maatschappelijke structuren op de werkgelegenheid in de zorg en benadrukte de noodzaak van meer data over loonbeslag. Tijdens de sessie werd ook de rol van werkgevers in het verlichten van geldproblemen van zorgprofessionals besproken. Mariette Lusse van Hogeschool Rotterdam wees op de noodzaak van communicatieverandering en het inzetten van mentoren om geldzorgen onder studenten bespreekbaar te maken. Pepijn Roelofs sprak over het belang van preventieve maatregelen en het betrekken van werknemers bij actieonderzoek naar financiële vitaliteit.

De inspiratiesessie bood een platform voor waardevolle discussies en het delen van inzichten. Er werd afgesproken om de samenwerking voort te zetten en een live sessie te organiseren om kennis en goede ervaringen te delen rondom subthema’s zoals loonbeslag en financiële vitaliteit. De aanwezigen waren het erover eens dat werken moet lonen en dat er stappen moeten worden ondernomen om zorgprofessionals te ondersteunen in hun financiële welzijn. Met deze inzichten en aanbevelingen zal Vitale Delta blijven werken aan het versterken van veerkracht en eigen regie in de zorgsector.

Programma

13.00 uur – Opening dagvoorzitter Assia Kraan (Haagse Hogeschool/Vitale Delta)
I3.10 uur – Diverse korte pitches van Ellen de Bruin (Inclusive Community Lab Fryslan), Mariette Lusse en Thijs de Back (Hogeschool Rotterdam), Saskia Duijs (Amsterdam UMC) en Pepijn Roelofs (Hogeschool Rotterdam)
13.50 uur – Pauze
14.00 uur – Paneldiscussie: brainstorm over mogelijkheden voor gezamenlijk onderzoek olv de dagvoorzitter
14.45 uur –  Afronding

Praktische informatie

Datum: 6 februari 2025
Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Locatie: online
Deelname: gratis

Publicatiedatum:

error: Deze afbeelding kan niet worden gedownload